gräsklippning

Under de senaste veckorna har det kommit många  klagomål på gräsklippningen, både överdriven kantklippning och helt utebliven klippning.


Vår överenskommelse med SBC är att gräset ska klippas på tisdagar under maj till september. Boende som har tillstånd att själva sköta sin gräsklippning och vill markera att föreningens maskin inte önskas ska på tisdagar sätta ut hinder, och boende som vill ha gräset klippt måste plocka bort tillfälligt placerade möbler, kompostgaller etc från yttre disponibelt område och föreningens grönområde så att gräsklipparen kommer fram.


Ibland tillåter inte vädret att gräset klipps på tisdagar. Är det för blött fastnar maskinen och det är dessutom stor risk för skador på mark vid vändning. Personal som känner till området kan klippa en annan dag utan att boende markerar, men SBC måste ibland byta ansvarig på gräsklippningsuppgiften och detta har skett i år.


Vi tror att det viktigaste för de flesta på Djingis är att gräset klipps en gång i veckan och vi vill därför ge SBC instruktioner att klippa en annan dag, ifall tisdag är omöjlig. Där klippning inte önskas måste därför hinder lämnas kvar tills vädret tillåtit gräsklippning. Samma sak gäller för er som gärna sätter ut möbler, kompostgaller och annat på gräsmattan – låt dem stå på annan plats tills gräset har klippts för veckan.