Bananfesten
CIMG4724c

Bananfesten utspelar sig på Bananen – det stora grönområdet som skär genom området – och äger i regel rum i början av juni: en tredagarsfest med massor av aktiviteter för alla åldrar. Här kan man bland annat se på Banancirkus, uteslutande bestående av barn från området. De repeterar in sina nummer under våren med stöd av våra egna regissörer, scenografer och kostymörer och gör alltid bejublade föreställningar.

Till en riktig cirkus behöver man ett riktigt cirkustält – och ett gammalt vackert sådant står under hela festen uppställt på Bananen. I detta arrangeras även musik framåt kvällarna – cirka tio olika musikgrupper brukar vi hinna avverka under festdagarna. Utanför tältet serveras mat och fika – allt till så nära självkostnadspris man kan komma. För under Bananfesten ska ingen på Djingis Khan behöva tänka på så triviala saker som matlagning, man ska umgås med sin familj, sina grannar och sina vänner.

Utanför tältet händer också en rad saker under dagarna: trehjulingsrally, dragkamp, backklättring, sagoläsning, nallemottagning för att nämna några. För att inte tala om det stora karnevalståg som inviger festligheterna och där man deltar gårdsvis.

Hör gärna av dig till oss om du har några idéer eller om du vill vara med och driva Bananfesten.
All information finns på www.bananfesten.se.

Bananfesten 2019


Se fotografen Claes Jonssons bilder från Bananfesten 2019.