Bilvårdsanläggning
bilvard

I bilvårdsanläggningen på MNOP-parkeringen kan man utföra mindre reparationer, dammsuga bilen, byta däck, vaxa mm. (Men det är också möjligt att boka under något dygn för att t ex måla trädgårdsmöbler.) Verktyg får man ta med sig själv, men anläggningen är utrustad med domkraft, pallbockar och rullbräda. Normalt bokar man ett dygn i taget, från kl 18 en dag till kl 18 följande dag. Det kostar ingenting att använda bilvårdsanläggningen.

Det är absolut förbjudet att utföra heta arbeten i bilvården.

Bredvid garaget finns en spolplatta där bilen kan tvättas. Originalhusnyckeln går till den vänstra dörren där man kommer åt en vattenkran med slang. Spolplattan bokas inte, den kan användas när den är ledig.

Bilvårdsanläggningen har ett avlopp, med oljeavskiljare. När larmet går om att tanken är full töms den och det miljöfarliga avfallet tas om hand.

Tunnan där medlemmar kunde lämna förbrukad olja är nu borttagen p.g.a brandrisk,  varje medlem får själv lämna ev. olja på Sysav. Viktigt alltså att alla sopor städas undan och tas med när en lämnar bilvården.

Kontaktperson: Esbjörn Eggerud, P:188 tel. 046-14 19 38