Tvättstuga
Såhär bokas tvättstugan: med ORANGE låsbricka, samma låsbricka som går till tvättstugans dörr.
Logga in med orangea låsbrickan mot skärmen
Välj önskad tvättgrupp:
          Grovtvättmaskin
          1. Tvättmaskin  1-5  +  TS 1 + TT 1-4  
          2. Tvättmaskin  6-8  +  TS 2 + TT 5-6
          3. Tvättmaskin  9-10 + TS 3 + TT 7
TS = torkskåp, TT = torktumlare
Grovtvättmaskinen kan bokas separat eller tillsammans med grupp 1, 2 eller 3.
Man kan ha en bokning åt gången med tvättgrupp 1, 2 eller 3. Dessutom kan man ha en bokning med grovtvättmaskinen. Man har tillgång till torkskåp och torktumlare passet efter sin bokade tid, med andra ord är det nya systemet likadant som det gamla.

Boka på nätet med inloggningsuppgifterna som du fått i din postbox:
Steg 1. På din dator eller i din mobiltelefon:
Öppna din webbläsare
Skriv: boka.djingis.se (utan www!)
Logga in med de inloggningsuppgifter som du har fått i postboxen. Var uppmärksam på att lösenordet har fyra siffror, har du färre fyller du på med nollor (0) innan numret, så det blir fyra stycken siffror.
Steg 2. Valfritt:
När du är inloggad i internetbokningen:
Lägg till en e-postadress till dina inloggningsuppgifter
Ändra lösenord
Man behöver inte ändra sina uppgifter (steg 2). Det är bara för att lättare att komma ihåg inloggningsuppgifterna, om skulle logga ut från internetbokningen.
Det finns ingen app till det nya systemet, men man kan lägga boka.djingis.se som en favorit/genväg på hemskärmen på telefonen.

for information in english, press HERE

I tvättstugan finns tio tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, sex torktumlare och tre torkskåp. Ny tvättomgång startas i pass om en och en halv timme (6.30, 8.00, 9.30, 11.00, o s v), man har tillgång till maskinerna i 1.5 timmar och till torktumlarna i 1.5 timmar direkt efter passet. Exempel: om man bokar passet kl 8.00 har man tillgång till tvättmaskinerna fram till kl. 9.30, därefter har man tillgång till torktumlarna som ingår i gruppen från 9.30 fram till kl. 11.00.

I. 5 maskiner: Maskinerna 1–5. Passet efteråt förfogar man över torktumlare 1–3 och torkskåp 1.
II. 3 maskiner: Maskinerna 6–8. Passet efteråt förfogar man över torktumlarna 5–6, samt torkskåp 2.
III. 2 maskiner: Maskinerna 9–10. Passet efteråt förfogar man över torkskåp 3.
Grovtvättmaskinen. Kan bokas separat eller tillsammans med tvättmaskiner.

Har man bokat en tid exempelvis klockan åtta, har man förfoganderätt fram till kvart över. Om maskinerna inte börjar nyttjas av den som bokat en viss tid inom denna kvart, har andra rätt att ”överta” maskinerna.

Varje boende ska ha en orange nyckelbricka till tvättstugans ytterdörr. Det är inte tillåtet att lämna över nyckelbricka till utomstående. Nyckelbricka kan spärras vid missbruk. Förlorad bricka ska snarast anmälas till vicevärd.
Har du frågor om bokningssystemet kan du skicka e-post till styrelsen.

nyatvattstugan3
Smarta tvättråd finns här: Tvätta i Djingis tvättstuga

Tvättstugan är en trevlig social träffpunkt på Djingis Khan. Det blir extra trevligt att träffas där när alla tvättande hjälps åt med att hålla tvättstugan fräsch, d v s torkar av tvättmaskinerna efter användning. Luddfiltret i torktumlaren rensar du innan du börjar tvätta. Se till så att fönster och dörrar i tvättstugan hålls låsta. Endast personer boende på Djingis får tvätta här.

Gör en felanmälan om du upptäcker trasiga maskiner. Tvättmaskinerna och torktumlarna i tvättstugan är endast till för hushållstvätt: kläder, lakan och handdukar och andra hushållstextilier. Grovtvättmaskinen är en större modell av tvättmaskin, men endast för i hemmet vanligt förekommande större textilier som filtar, täcken, dunjackor och vissa mattor som inte ryms i de vanliga maskinerna, men är alltså ingen industriell grovtvätt. Maskinerna skadas av alltför tunga föremål och av stora metallspännen och krokar.  Det är absolut förbjudet att använda maskinerna för att färga tvätt eller att tvätta sådant som kräver industrimaskiner, som segel, hästtäcken, schabrak, tågvirke och annat liknande.

Trasiga maskiner är dyra att reparera och driftstopp drabbar alla som då inte kan använda tvättstugan som det är tänkt. Om alla hjälps åt och är rädda om vår gemensamma utrustning så blir det bättre och mindre kostsamt för alla! Boenden som inte följer de gemensamma reglerna kan bli skyldiga att själva stå för fakturan vid reparation p.g.a vårdslös användning av maskinerna.

Använd tvättpåse till bygel-bh:ar!

Maskinerna grovrengörs och avkalkas första måndagen varje månad. Då går det inte att boka för att tvätta mellan 6.30-9.30.

Kvarglömd tvätt tas bort den första varje månad.

I tvättstugan finns en hjärtstartare.

hjartstartare

Det finns även ett bibliotek i tvättstugan, vilket sköts av föreningen Shangilia. Här kan man låna, byta eller helt enkelt ta böcker.

nyatvattstugan1