“Det bästa med Djingis är människorna”

Det bästa med Djingis är människorna


Jan Ek, 45 år, har arbetat på Djingis Khan i 20 år men har aldrig varit anställd direkt av föreningen. Sommaren 1999 kom han hit som vaktmästare för första gången och började då arbeta som anställd av HSB. Därefter tog Bernes fastighetsservice över som arbetsgivare och 2015 började Jan arbeta för Trädgårdsteamet. Nu under hösten är Jan för första gången på 20 år inte vaktmästare, utan arbetar med allt möjligt för MJ’s Bygg.
– Det är en hel del rivningsarbeten jag gör och jag har också gjort jobb i krypgrunderna på Djingis, berättar Jan.

Jan berättar att han alltid har trivts väldigt bra på Djingis:
– Det bästa med Djingis är människorna. Jag har alltid kunnat prata med alla här och alla hälsar. Det finns en öppenhet som jag tycker om.

På frågan om Djingis har ändrats under de år Jan har varit här svarar han:
– När jag kom hit var det mer flummigt. Först hade jag bara arbetsuppgifter inne i lägenheter och så gräsklippning. Efter hand blev det att jag gjorde mer och mer utomhus också, så nu är det lite mer ordning och reda i växtligheten men det är fortfarande gemytligt.

Efter 20 år som vaktmästare på Djingis känner Jan att det är dags prova något annat. Han kommer att fortsätta hos MJ’s Bygg så det är mycket troligt att vi kommer att få ser mer av honom här på Djingis i fortsättningen.

Vi tackar Jan för de här åren och önskar lycka till i framtiden. Och självklart fortsätter vi att hälsa när vi ses, för det är så vi gör här på Djingis.