Praktisk info

VITA HUSET




Vår gemensamhetslokal Vita Huset innehåller inte bara tvättstuga och vicevärdens kontor – här håller dessutom styrelsen sina möten och högst upp ligger byteshandeln.

Här finns också en stor festsal och en mindre lokal, som kan hyras separat eller samtidigt.

LÄS MER …

 

TVÄTTSTUGA


 

nyatvattstuga4

I tvättstugan, på bottenvåningen av Vita Huset, finns tio tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, sex torktumlare och tre torkskåp. Ny tvättomgång startas i pass om en och en halv timme (6.30, 8.00, 9.30, 11.00, o s v). Bokning sker genom det digitala bokningssystemet. Boka här.

LÄS MER …

 

ÅTERVINNING/SOPOR


sopstation

Vår förening har valt att ha fler sorteringsmöjligheter inom området än vad som är vanligt. Sortera rätt! Om du skulle vara tveksam så är det bättre att låta bli att sortera än att sortera fel.

LÄS MER …

 

CONTAINRAR


Containrar för grovsopor kommer några gånger per år.

LÄS MER …

 

HOBBYRUM


hobbyrum4

På området finns fyra hobbyrum som kan användas vid snickrande eller målande eller annat pyssel.

LÄS MER …

 

BILVÅRDSANLÄGGNING


bilvard

Här kan man utföra mindre reparationer, dammsuga bilen, byta däck, vaxa, mm. Verktyg får man ta med sig själv, men anläggningen är utrustad med domkraft, pallbockar och rullbräda. Det kostar ingenting att använda bilvårdsanläggningen men den måste bokas i förväg. Bredvid garaget finns en spolplatta där bilen kan tvättas. Spolplattan bokas inte, den kan användas när den är ledig.

LÄS MER …

 

INTERNET


Alla hushåll på området har möjlighet att koppla in sig på vår gemensamma internetanslutning, vilken levereras av Ownit. Ingen separat avgift utgår, utan allt detta är inkluderat i månadsavgiften.

LÄS MER …

 

KABEL-TV


tv-apparat
Alla hus har via Sydantenn tillgång till 22 kanaler (analog signal) och avgiften för dessa ingår i månadsavgiften. Dessa kanaler kan även ses digitalt om du har rätt utrustning.

LÄS MER …

 

PARKERING


Varje hushåll i föreningen har rätt till ett kostnadsfritt permanent parkeringstillstånd, och detta hämtas hos vicevärden. Behöver hushållet ytterligare ett permanent parkeringstillstånd kostar det 200 kr. Parkeringsplatserna är numrerade men man får parkera på vilken ruta man vill, förutom på handikapplatserna. Aimo Park (tidigare Q-Park) ser till vår parkering.

LÄS MER …

 

STRÖMAVBROTT


elavbrottliten2

Ibland händer det att strömmen går hemma i lägenheten. Vi har samlat lite information om hur du kan felsöka och vad du ska göra om du inte kan lösa det själv.

LÄS MER …

 

BRANDSÄKERHET


Värmeljus

Med koll på läget och rätt utrustning kan vi enkelt minska risken för bränder och skydda våra egna och grannarnas hem och liv.

LÄS MER … 

VÄLKOMSTPAKET


Alla nyinflyttade till Djingis Khan hälsas välkomna och får ett häfte med nyttig information. (Det finns också på engelska.)

Valkomstpaketomslagsv19

 

 

VAKTMÄSTARE


Vad gäller vid snöskottning och gräsklippning? Hur gör man om man har fått problem med getingar? Finns det en högtryckstvätt att låna? Vad kan vaktmästaren hjälpa till med?

LÄS MER …

Issa vaktmästareVaktmästare Issa Sserunkuma.