info om ogräs mellan plattorna
Här kommer en gång till info om ogräs mellan plattorna.

Ogräsättika är tillåtet att använda som privatperson på ens disponibla område och på gården om alla är överens. Tänk på att ättikan då inte ska komma där det inte är tänkt, då dödas växtligheten även där.

Vaktmästaren har satt tre säckar fogsand i varje cykelförråd. Dessa ska användas gemensamt på varje gård efter ogräsrensning mellan plattorna. Varje medlem rensar sina egna inre och yttre disponibla områden och alla hjälps åt med de gemensamma plattorna. Fogsanden förebygger uppkomsten av nytt ogräs. Om fogsanden tar slut går det bra att mejla vaktmästaren så kommer han lämna en säck till i cykelförrådet.

Det är alltså varje gård som är ansvarig för att ogräset mellan plattorna rensas på den egna gården. Gården kan anställa några ungdomar och betala med gårdskassan om de vill. Om vi rensar kontinuerligt så undviker vi att plattorna reser sig och måste läggas om. Ogräset är lätt att dra bort om det inte får växa sig så starkt. Observera att det är ogräs som är viktigt att rensa bort så att det inte sprider sig,  mossa eller lav som växer mellan stenarna behöver inte tas bort då mossa inte påverkar stensättningen. Mossa mellan stenarna är också bra att låta vara kvar då den förhindrar uppkomsten av myror.

Hos vaktmästaren finns ogräskratsar att låna, håll uppsikt över dem när ni jobbar så inget barn får tag i dem, de är jättevassa! Vaktmästaren lånar också ut grensåg med långt skaft om ni behöver ta ner högt växande grenar.

Läs mer här:

Utemiljö & växtlighet | djingiskhan