Klipp fram lamporna!

Nu börjar det bli mörkt på kvällarna, men ännu har löven inte fallit. Ni som har klängväxter som täcker lamporna på framsidan, klipp fram dem! Det tar inte lång tid och det blir ljusare för både er och era grannar. Lamporna är till för att alla boende ska kunna gå säkert och inte snubbla i mörker på gårdarna.


I år har ingen växtvandring gjorts på området. Det är tidskrävande för ansvariga styrelseledamöter och ger lågt resultat i form av åtgärder från er boende. 2021 var det så mycket kvar att åtgärda att slutnotan blev rekordhöga 80 000 kr. Har du idéer om hur växtligheten kan skötas bättre på området utan att kostnaderna skenar, hör av dig till styrelsen.


Vi påminner alla om att ta bort allt som växer på och in under fasaderna samt på stuprör. Det kommer alltså denna hösten inga protokoll eller uppmaningar om vad som behövs göras på just ditt inre och yttre disponibla område, utan varje boende tar ansvar för sin växtlighet och alla boende tar gemensamt ansvar för växtligheten på den gemensamma gården. Regler finns på hemsidan under växtlighet. Man måste t.ex. beskära/sköta träd själv så de inte blir så höga att det behövs arborist. Vaktmästaren har en utmärkt grensåg som en kan låna.


Vaktmästaren och av föreningen anlitad entreprenör har alltid rätt att ta bort växter som kan skada husen, som skymmer gårdsbelysningen eller på annat sätt stör.