Fakta
Djingis Khan är med sina 316 lägenheter en av de största bostadsrättsföreningarna i Skåne och Sverige.

Ett område med en unik historia och en unik kultur som är välkänd såväl för sitt politiska som kulturella engagemang sedan 1970-talet. Området är uppdelat på 20 gårdar med olika subkulturer som är speciella för varje gård.

Gemenskap, solidaritet och engagemang har alltid varit grundstenar för Djingis Khanare. Ett exempel på sådant engagemang och gemenskap är gårdsrepresentantskapet. Syftet med gårdsrepresentantskapet är att skapa ett forum där alla medlemmar känner sig delaktiga i föreningen. Vidare är meningen att öka demokratin och medlemsinflytandet hos varje individ. Gårdsrepresentantskapet kan ses som en bro mellan styrelsen och varje enskild medlem.

Tack vare den sociala miljön är Djingis Khan även känt som en av de barnvänligaste och mest barntäta bostadsrättsföreningarna i hela Sverige. Den unika miljö som präglas av att vi bor så nära stan och ändå mitt i naturen har gjort Djingis Khan till ett av de mest eftertraktade områdena.

Se Djingis uppifrån


Bilderna är tagna den 22 september 2019.

DKuppifrån2DKuppifrån

Området består av 20 gårdar, A–T.
Gård I och S består av 14 lägenheter. Övriga gårdar består av 16 lägenheter.

Gatuadressen väster om Bananen är Uardavägen (A–H, udda nummer) och öster om Bananen är gatuadressen Iliongränden (I–T, jämna nummer).

Vill du se ditt hus från ovan?
Här finns drönarbilder över alla gårdar. (Bara tillgänglig inom Djingis Khan)

Djingiskarta

Ritningar


Alla lägenheter byggdes med tre rum och kök, men efter två omgångar med tillbyggnation finns nu flera olika planlösningar. Se dem här.

Här kan du se ritningar över våra hus med mått och material. Det är stora dokument, så de är uppdelade på två.
Ritningar 1
Ritningar 2

Lägenhetsnummer


Ibland behöver man utöver adressen veta vilket lägenhetsnummer man har. Här finns en lista över alla adresser med lägenhetsnummer.