Aktuellt
publicerat: 11 augusti, 2020
Det går inte att helt slippa råttor i stan, men vi kan göra vad vi kan för att de inte ska trivas på Djingis. Råttor lockas av mat – och det kan utgöras av kattmat, våra soppåsar, fallfrukt, spill vid våra sopstationer med mera.

Tänk på det här:
– Sätt inte ut mat till vare sig katter eller igelkottar, men gärna en skål vatten.
– Mata utekaninerna inne i deras hus, inte i en skål på gräsmattan.
– Ställ inga soppåsar med något ätbart i utanför dörren.
– Räfsa upp fallfrukt och lägg i matavfallsåtervinningen.
– Håll rent vid återvinningsstationerna.
publicerat: 2 augusti, 2020
I vändzoner på Uardavägen och Iliongränden står containrar med sand – den ena med ny, fräsch sand och den andra för gammal, läskig sand.
De gårdar som har beställt denna sand av vicevärd Tina är:
Uardavägen: B, D, G
Iliongränden: J, K, L, M
(N, P, Q, R har redan bytt sand i förra beställningen)
publicerat: 20 juli, 2020
Det är härligt när det grönskar, men ibland växer det på fel ställen. Inne på gårdarna dyker det upp ogräs mellan plattorna, och det är inte bra för plattsättningen. Växterna kan göra att plattorna flyttar sig och det kan i sin tur innebära såväl snubbelrisk som ökade kostnader för föreningen om plattorna måste läggas om.

Vi ber boende på alla gårdar att se över ogräset och hjälpas åt att ta bort det – förslagsvis med ogräsjärn eller ättika. Vi föreslår också att ni belönar er själva efteråt med en gemensam gårdsfika.
publicerat: 17 juli, 2020
publicerat: 20 juni, 2020
Alla lägenheter på Djingis ska få den nya, mekaniska ventilationen. När detta år är slut räknar vi med att alla på Iliongränden och en gård på Uardavägen har fått den installerad. De boende som har fått den nya ventilationen är väldigt nöjda och de flesta märker stor skillnad på inomhusluften.

För att den nya ventilationen ska fungera krävs att man inte installerar egen fläkt i badrummet, och det är viktigt att säga till vicevärden om man kopplar till eller ifrån ett torkskåp.

Läs mer om den nya ventilationen här.
publicerat: 29 januari, 2020
Föreningen har tittat över måtten på de disponibla ytor som boende får utnyttja och samtidigt definierat vilka mått som gäller för trädäck på baksidan. I de flesta fall innebär det inga förändringar för de boende, men i några fall innebär det att man kan få bygga ett större trädäck om man vill. I vissa fall kan det även innebära att det befintliga trädäcket är för stort – trots att det tidigare fått tillstånd.

Läs mer om disponibla områden och se måtten för just din lägenhet.
publicerat: 20 februari, 2017
Nu kan du här på hemsidan se när lokalerna i Vita Huset är bokade. Bokningar görs fortfarande per telefon hos Bengt Andersson, men man behöver inte längre ringa honom bara för att höra när det är ledigt.

Hitta kalendrarna till lilla och stora lokalen på Vita Huset-sidan.