Aktuellt
publicerat: 29 juni, 2020
Styrelsen har tagit semester och samlas igen för styrelsemöte den 20/8. E-post till styrelsen läses hela sommaren.

Vicevärd Tina har semester 6/7–9/8, under den tiden läses e-post en gång per vecka och endast brådskande ärenden besvaras.

SBC ser till att det finns en vaktmästare här under hela sommaren.
publicerat: 29 juni, 2020
Nu är årets märkligaste stämma avklarad. Röstningen slog alla rekord, med 174 röstande!

Det blev diskussion om den fjärde möjliga suppleantplatsen och därför kommer den frågan att avgöras vid en fortsatt stämma, så att alla medlemmar får en chans att rösta. Mer information om det kommer senare.

I lekplatsfrågan fördelades rösterna:
Lilla förslaget: 100 röster
Stora förslaget: 69 röster (alternativ 1: 72 röster, alternativ 2: 81 röster)

Läs stämmoprotokollet här.
publicerat: 20 juni, 2020
Det är många som tvättar i tvättstugan och det är lätt att blanda ihop tvätten och råka få med sig någon annans grejer hem. Men ibland kan man inte skylla på otur – det stjäls också. Det är tråkigt att det händer och vi kan inte göra mer än att be alla kolla vems kläder de bär hem.

Är det dessutom någon som vet vart dammsugaren som ska finnas i Vita Huset tagit vägen? Den är försvunnen.
publicerat: 20 juni, 2020
Alla lägenheter på Djingis ska få den nya, mekaniska ventilationen. När detta år är slut räknar vi med att alla på Iliongränden och en gård på Uardavägen har fått den installerad. De boende som har fått den nya ventilationen är väldigt nöjda och de flesta märker stor skillnad på inomhusluften.

För att den nya ventilationen ska fungera krävs att man inte installerar egen fläkt i badrummet, och det är viktigt att säga till vicevärden om man kopplar till eller ifrån ett torkskåp.

Läs mer om den nya ventilationen här.
publicerat: 28 maj, 2020
Kan träflis vara ett alternativ till gummimattor eller sand som fallskydd på lekplatserna?

Nu genomför vi ett försök med träflis för att se om barn tycker om att leka och falla i det och om katterna tycker om att bajsa i det. Träflisen kommer att inspekteras varje dag för att se hur det går och efter några veckor kommer resultatet att sammanställas och utvärderas.

Så alla barn och vuxna: Kom till L-gården och känn och titta på träflisen!
publicerat: 15 maj, 2020
Föreningen har som vanligt fått in ansökningar från ett glatt gäng arbetsvilliga ungdomar, men vi måste tyvärr göra dem besvikna. Vi kan inte anställa några sommarjobbare i år.

Corona-situationen gör att vicevärd Tina arbetar mycket hemifrån vilket gör det svårt för henne att vara arbetsledare på plats på Djingis. Tidigare år har vaktmästaren hjälpt till att handleda sommarjobbarna, men Baskim är ny här och har fullt upp med sina egna arbetsuppgifter och hinner inte med sommarjobbarna också.

Vill du hjälpa våra arbetssugna ungdomar kan du kanske höra om de vill putsa dina fönster, rensa mellan plattorna på din uteplats eller tvätta din bil.
publicerat: 12 maj, 2020
Många bilägare på Djingis är trötta på att bilen blir klibbig av bladlussaft och trädsav under sommaren. Om du väljer att köpa ett överdrag till din bil kan du få 200 kr tillbaka mot uppvisande av kvitto – kontakta vicevärden. Se till att parkeringstillståndet är synligt.

Och glöm inte att det finns en godkänd bilvårdsanläggning på området, där du kan tvätta bilen så ofta du vill.
publicerat: 13 april, 2020
Nu är det dags för Anders på VFS att fortsätta byta ut den gamla ventilationen i våra lägenheter mot en ny, mekanisk ventilation. Tidsplanen för 2020:
Vecka 16 M-gården
Vecka 19 N-gården
Vecka 22 K-gården
Vecka 25 L-gården
Till hösten görs I- och J-gården + en gård på Uardavägen.

Läs mer om den nya ventilationen.
publicerat: 1 april, 2020
Vill du ta vara på regnvatten för att vattna rabatterna med det? Då kan man sätta en utkastare på stupröret och låta vattnet samlas i en tunna. Du får köpa tunnan själv, men föreningen står för utkastare och installation, för boende får INTE greja med stuprören. Köp en 100- eller 200-literstunna från Greenline (finns på flera byggvaruhus eller via grossist).

Läs mer om regntunna.
publicerat: 25 mars, 2020
Vi är rädda om vår vicevärd Tina och vill inte riskera hennes hälsa i dessa virustider. Därför kommer expeditionen tills vidare inte att vara öppen för besök. Istället kommer Tina att ha telefontid två gånger i veckan:
Måndagar kl 9–11
Torsdagar kl 17–19
Vi ökar alltså tillgängligheten men begränsar fysiska möten. De ärenden som Tina bedömer att det behövs fysiskt möte för får arrangeras på ett säkert sätt utomhus utanför Vita Huset.